Cu toţii ştim cât de importantă este alimentaţia în menţinerea sănătăţii noastre, însă multe dintre alimentele “minune” pentru corp joacă un dublu rol – sunt indicate pentru o parte a corpului şi în acelaşi timp periculoase pentru o alta. Un exemplu elocvent este cel al alimentelor sănătoase care ne provoacă însă acnee, notează womenshealthmag.com.
Mai mult, dacă eşti o persoană sensibilă este indicat să eviţi alimentele bogate în zaharuri naturale şi în acizi. De asemenea, atunci când îţi introduci noi alimente în dieta zilnică este bine să fii atent la posibilele schimbări ce pot să apară la nivelul tenului. În acest fel vei cunoaşte cu exactitate ce alimente îţi provoacă o reacţie acneică puternică.
Iată o listă cu 6 alimente despre care nu ştiai că ne provoacă acnee, deşi sunt considerate sănătoase:
Cât de PERICULOASE sunt de fapt alimentele fără gluten/ STUDIU
Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!
Grâul este bogat în gluten – un element periculos tenului. Persoanele cu sensibilitate crescută la grâu experimentează de regulă şi reacţii acneice nedorite, motiv pentru care este indicat să se opteze pentru pâine fără gluten sau pâine din orez.
Salsa este unul dintre cele mai căutate şi consumate sosuri iuţi. Însă, ingredintele din compoziţia sosului salsa, precum roşiile, ardeiul iute şi oţetul vă pot afecta tenul prin apariţia de erupţii acneice. Dacă aţi sesizat o legătură între problemele cu acneea şi sosul salsa, încercaţi să transformaţi acest sos în unul pe care îl consumaţi la ocazii speciale.
Nu vei mai mânca niciodată acest tip de pește! Iată DE CE
Hainele noi trebuie splălate înainte de a le purta?
Apa de la robinet. Renunțăm de tot la ea, la bucătărie?
Deşi pare greu de crezut, în condiţiile în care iaurtul este unul dintre cele mai populare produse lactate de pe piaţă, acesta este responsabil şi pentru apariţia acneei, mai ales dacă are în componenţa zaharuri. Puteţi opta şi pentru o alternativă – kefirul!
Cu toţii ştim că portocalele sunt bogate în acizi naturali şi vitamina C. Aceşti nutrienţi sunt utili organismului însă, pentru persoanele cu o sensibilitate crescută ei pot provoca acnee. Dacă sesizaţi apariţia de acnee persistentă este indicat să faceţi o pauză din consumarea portocalelor şi să vă reprofilaţi pe alte fructe dulci şi gustoase.
Deşi acestea sunt unele dintre cele mai iubite fructe, atunci când sunt consumate în cantităţi mari pot duce la erupţii cutanate şi acnee. Încercaţi să le consumaţi în cantităţi mici sau să le înlocuiţi cu alte fructe precum afinele sau murele, bogate în antioxidanţi, polifenoli şi fibre.
Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!
Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic
Adevărul despre salamul de Sibiu: de ce unele produse sunt ieftine, iar altele sunt foarte scumpe?
Nelipsite vara, în salată sau consumate simple cu brânză, roşiile deţin supremaţia în lumea legumelor preferate de oameni. Deşi se vorbeşte mult despre beneficiile roşiilor asupra sănătăţii, există şi persoane care prezintă o reacţie acneică la aceste legume. În acest caz este indicat să le consumaţi cu moderaţie sau să le eliminaţi complet din alimentaţie.